האם אפרסמון גורם לעצירות? – אחלה פרי, אבל לא כשיש עצירות.

גם אתכם העצירות מאמללת? – התייעצו איתנו לגבי הטיפול היעיל ביותר עבורכם אינדיבידואלית – צרו קשר כעת.

כאשר סובלים מעצירות יש לפעול בתבונה בכל הקשור לתזונה. בדיוק כמו שיש מאכלים טובים המסייעים להתמודדות מהירה וטובה עם עצירות, יש מאכלים שמעודדים ומחמירים את העצירות, ומהם עלינו להתרחק ככל הניתן. אחד הפירות שעשוי להעצים את העצירות, ואפילו אולי לייצר אותה, כאשר הוא נצרך בצורה מוגזמת זה האפרסמון. על אפרסמון והקשר שלו לגרימת עצירות בשורות הבאות.
אפרסמון לעצירות

תוכן עניינים

בקצה המזלג על עצירות.

עצירות היא למעשה מצב בו המעי לא מצליח להתמודד עם תכולת הצואה שלו, ולפנות אותה מהגוף בצורה תקינה.

הקושי הזה של המעי יכול לנבוע משלל סיבות כגון שתייה לא מספקת, העדר פעילות גופנית מספקת ועוד.

סיבה נוספת נפוצה מאוד לעצירות זה אכילת פירות, ירקות או שאר מזונות הקשים לעיכול. כאשר אנחנו מעמיסים על מערכת העיכול שפע של מאכלים כבדים ומסורבלים בשבילה, המערכת לא באמת יודעת להתמודד איתם, וזה עשוי להתבטאות בעצירות.

אחד מהפירות שקשים לעיכול הוא האפרסמון. הוא טעים מאוד ולפעמים אפילו מגרה, אבל הוא עשוי להוביל לעצירות לא נעימה.

 

האם אפרסמון גורם לעצירות? – הצדדים החיוביים לצד אלה שפחות.

מה אנחנו יודעים על אפרסמון מלבד זה שהוא פרי מתקתק וטעים? האמת היא שרובנו לא יודעים עליו הרבה.

אנחנו נהנים להשמיץ אותו על הבעיות הרבות שמיוחסות לו. אם זה כאבי הבטן שהוא מייצר ואם זו העצירות הארורה.

אבל חשוב לדעת שלאפרסמון יש היבטים חיוביים ובריאים ממש. הוא פרי שמכיל בתוכו לא מעט וויטמינים ותכונות שתורמים רבות לבריאות הגוף. בין היתר עשוי האפרסמון לסייע ב: מניעת לחץ דם, הורדת כולסטרול, ראייה טובה, הורדת רמת השומנים בדם, מניעת התפתחות תאים סרטניים, חוזק השיער, בריאות הלב, בריאות כלי הדם השונים, ועוד.

אז כפי שהבנתם לא הכול 'שחור' כשמדברים על אפרסמון.

אז למה בכל זאת הוא גורם לעצירות?

 

אז זהו שזה הצד הפחות נוצץ של האפרסמון. הוא בהחלט עשוי לגרום לעצירות וזאת מכמה סיבות:

 

  • הקליפה העבה

לאפרסמון יש קליפה עבה שקשה מאוד לעיכול.

 

  • סוכרים

האפרסמון רווי בסוכרים (ואולי זה למה אנחנו כל כך אוהבים אותו). וצריכת סוכרים מופרזת עשויה לתרום להתפתחות עצירות.

 

  • סיבים תזונתיים

הסיבה הזאת שבגינה האפרסמון גורם לעצרות היא מעט פרדוקסלית. מכיוון שבדרך כלל לסיבים תזונתיים יש דווקא את היכולת לסייע בטיפול בעצירות. הסיבים התזונתיים לא מתעכלים במערכת העיכול, הם סופגים לתוכם נוזלים ומביאים אותם למעיים, מה שמוסיף רטיבות ונפח לצואה ומקל על יציאתה מהגוף. לכן מומלץ תמיד למי שיש עצירות לצרוך סיבים תזונתיים.

אך יחד עם זאת חשוב לדעת שצריכה מופרזת של סיבים תזונתיים עשויה להקשות מאוד על מערכת העיכול ודווקא ליצור עצירות. ועל אף שלרוב סיבים תזונתיים זה דבר מעולה לעצירות. במקרה של אפרסמון, בו גם ככה יש עומס כבד על מערכת העיכול, הדבר האחרון שמערכת העיכול צריכה זו תוספת כובד של סיבים תזונתיים.

 

האם אפרסמון עושה חסימת מעיים?

לאפרסמון נקשר גם הפוטנציאל לייצר חסימת מעיים. וכמובן שחסימת מעיים זה משהו שאף אחד מאיתנו לא רוצה לחוות. לכן חשוב לעשות סדר בעניין.

אפרסמון אכן עשוי לגרום לחסימת מעיים. אבל זה לא יקרה לרוב לאנשים בריאים הצורכים אפרסמונים במידה מדודה. הסיכון לפתח חסימת מעיים הוא יותר כלפי אנשים עם היסטוריה של חסימות מעיים, או כאלה שעברו ניתוחים במערכת העיכול כגון כריתה חלקית של הקיבה. כמו כן לא מומלץ לחולי סוכרת לצרוך אפרסמון מפני שהם מצויים בקבוצת סיכון להתפתחות חסימות מעיים.

אם זאת יצוין שבעבר היו זנים בעייתיים יותר של אפרסמון שגרמו יותר לחסימת מעיים. הזנים בני זמנינו מעט יותר טובים אך עדיין לא מושלמים.

 

אפרסמון עושה עצירות – אז מה המינון המומלץ של אפרסמון ביום, וכיצד לאכול אותו?

בתקופה בה סובלים מעצירות, יש להימנע לחלוטין מאכילת אפרסמון.

אך בשאר הזמנים אין סיבה לוותר לחלוטין על טעמו המיוחד של האפרסמון ועל התכונות הבריאות מאוד שהוא מכיל. אנשים בריאים בהחלט יכולים לצרוך אפרסמון, אבל יש לעשות זאת בתבונה.

המינון המומלץ לאכילת אפרסמון הוא 1 לכל 24 שעות.

כמו כן מומלץ מאוד לקלף את האפרסמון לפני אכילתו במטרה למנוע השפעות שליליות על מערכת העיכול. כמו כן ומאותה סיבה לא מומלץ לאכול את האפרסמון על קיבה ריקה.

מומלץ לשתות הרבה מים עם אכילת אפרסמונים, במטרה לעזור למערכת העיכול להתמודד טוב יותר עם הכמות הגבוהה של הסיבים התזונתיים שלו.

 

לסיכום:

  • אפרסמון הוא פרי מתקתק וטעים, וגם מלא בתכונות בריאות. אבל מצד שני הוא גם עשוי לגרום לכאבי בטן ולעצירות.
  • לאנשים בעלי רקע של חסימת מעיים, חולי סוכרת וכאלה שעברו ניתוחים במערכת העיכול מומלץ להימנע מאכילת אפרסמון.
  • אך לאנשים בריאים אין מניעה לאכול אפרסמון בצורה מדודה. מומלץ לקלף את הקליפה לפני האכילה, ולצרוך מספיק מים.

שאלות נוספות

אין צורך להימנע. אבל חשוב לא להפריז, ולהוריד את הקליפה לפני.
כל עוד לא צורכים יותר מאפרסמון 1 ביום אין מניעה.
אייל לווינסון
אייל לווינסון

את המשיכה להבנת דרכי הפעולה של מערכת העיכול חשתי כבר בילדות. ריתקה אותי במיוחד בעיית העצירות, בה העמקתי עד מאוד. חקרתי אותה לעומק ולרוחב, על כל גורמיה, תסמינה, סיבוכיה וטיפוליה. ואת המידע הזה שרכשתי אני יותר משמח לחלוק איתכם.
כהיום אני זוכה לייעץ להמון אנשים שמתמודדים עם עצירויות קשות, ולכוון אותם לטיפול המתאים ביותר למצבם – אני מאושר שאני מצליח לתרגם את הידע העצום שיש לי על עצירות, לעזרה לזולת והקלה בסבל של אנשים.

קוטעים את הסבל, משחררים את העצירות, ויוצאים לדרך חדשה ובריאה!

ליעוץ עם מומחה השאירו פרטים
פוסטים אחרונים

קוטעים את הסבל, משחררים את העצירות, ויוצאים לדרך חדשה ובריאה!

ליעוץ עם מומחה השאירו פרטים