האם יש דרך לצרוך תוספי סידן, מבלי לסבול מעצירות נוראית?

גם אתכם העצירות מאמללת? – התייעצו איתנו לגבי הטיפול היעיל ביותר עבורכם אינדיבידואלית – צרו קשר כעת.

כאשר אין מספיק סידן בגוף אין מנוס מצריכת תוספי תזונה. בריחת סידן (אוסטאופורוזיס) זו משהו שכל בני הגיל השלישי מפחדים ממנה. בעיקר בגילים אלו העדר כמות מספקת של סידן, גורם לדלדול צפיפות העצמות. מה שהופך את העצמות לשבריריות מאוד וחשופות למגוון פגיעות ונזקים. את הנזקים של דלדול העצם קשה מאוד לתקן, אך ניתן למנוע אותם באמצעות צריכת תוספי סידן, עוד לפני תחילת בריחת הסידן. אבל אז עשויים לגלות שתוספי הסידן גורמים לעצירות קשה – אז כיצד מתמודדים עם זה? על כך תקראו במאמר זה.
תוסף סידן

תוכן עניינים

רקע כללי על הקשר בין תוספי סידן לעצירות.

זה לא שיש לנו ברירה אחרת. כאשר אין מספיק סידן בגוף אין לנו את פריבילגיה לא להזרים את הכמות הנדרשת של סידן לגוף. אבל זה עשוי להיות כרוך בהתמודדות מאתגרת וקשה עם עצירות.

גם אנשים שאין להם רקע של עצירות, עשויים לפתח עצירות בעקבות צריכת תוספי תזונה. עצירות היא למעשה תופעת הלוואי הכי נפוצה של צריכת תוספי סידן. עצירות היא לא רק מצב מעיק, כאשר היא הופכת להיות כרונית היא עלולה להיות גם מסוכנת.

'איך אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה?' כלומר איך צורכים את מנת הסידן הנדרשת מבלי להתמודד עם עצירות קשה? – זו שאלה שמעסיקה הרבה מאוד אנשים. במיוחד כאלה שהגיעו לגיל המעבר, בו הרופא דורש ליטול דרך קבע תוספי תזונה על מנת למנוע מראש בריחת סידן וירידה בצפיפות העצם.

 

להפסיק את צריכת הסידן בעקבות העצירות – טעות שלא עושים!

זה נכון, עצירות היא מצב שממש לא קל לחיות לצידו. וזה מה שמביא אנשים להרהר ולערער על חשיבות צריכת הסידן, בצל העצירות הקשה שהיא מייצרת.

אנשים בגיל המעבר ובגיל השלישי נמצאים בקבוצת סיכון לסבול מבריחת סידן (מעל 20% מבני ה50 פלוס סובלים מזה). הבעיה עם בריחת סידן היא שנזקיה הם בלתי הפיכים. כלומר ברגע שהעצמות כבר פריכות, שבריריות, חלשות וניזוקות בשל בריחת הסידן, אין דרך להחזיר את הגלגל אחורה. זהו מצב כרוני בעייתי שילווה את הסובל ממנה עד סוף חייו. בשלב הזה ניתן רק לנסות למנוע את המשך התדרדרות המצב.

זאת הסיבה שאנשים בגיל המעבר נדרשים לצרוך תוספי סידן, גם אם אין להם בריחת סידן. פשוט כדי למנוע את המצב הבלתי הפיך מראש. אך במחשבה מוטעית עשוי המטופל לחשוב לעצמו: 'הרי אין לי בריחת סידן, אז למה לי לסבול מעצירות, אפסיק לצרוך סידן וזהו'…

לגודל הסיכון שבהחלטה שכזו אתם כבר מודעים.

 

האם בהכרח יש קשר בין העצירות לצריכת הסידן שלנו?

על אף שתוספי סידן עשויים לגרום לעצירות. הם לא תמיד הסיבה לכך. עצירות עלולה לנבוע מעוד שלל סיבות כגון: העדר פעילות מספקת, תזונה לקויה, שתייה לא מספקת של נוזלים ועוד. לכן ייתכן מאוד שהעצירות שלכם לא קשורה כלל לסידן שאתם צורכים.

איך בודקים את זה?  במידה והעצירות מגיעה דווקא כשאתם צורכים את התוספים, ונחלשת עם הפסקת נטילת התוספים סביר להניח שיש קשר. אבל אם לא, כדאי שתחפשו את הגורם האמיתי לעצירות שלכם.

 

 

אז כיצד ממשיכים לספק סידן לגוף מבלי לסבול מעצירות?

התייעצות עם הרופא

קודם כל מומלץ לדבר עם הרופא לגבי החלפת סוג תוסף התזונה אותו אתם צורכים. תוספים מסוימים גורמים יותר לעצירות מאשר סוגים אחרים, כמו כן ייתכן והרופא ימליץ לכם להמעיט קמעה את מנת הסידן.

שינויים באורח החיים

אל מול הסידן הגורם לעצירות, חשוב לעשות שינויים באורח החיים שמנועים עצירות:

  1. שתייה מרובה של מים: הסיבה העיקרית בגינה סידן גורם לעצירות היא ייבוש הנוזלים מהגוף. לכן חשוב לצרוך הרבה מים, לפחות 2 ליטר ביום.
  2. תזונה שמונעת עצירות: לאכול מזון רווי בסיבים כגון: פרות וירקות עם הקליפות שלהם, דגנים מלאים, קטניות ועוד. כמו כן מומלץ לצרוך מאכלים משלשלים כגון: שמן זית, שזיפים מיובשים, מיץ שזיפים ועוד.
  3. פעילות גופנית: פעילות גופנית גם היא משפרת את תפקוד המעיים, ומונעת עצירות קשה.

צריכת סידן בצורה טבעית

הכי טוב זה לספק לגוף את הסידן דרך התזונה שלכם. הסידן באוכל מקושר לעוד ערכים תזונתיים מעולים שמונעים ממנו לייצר עצירות. את הסידן הטבעי תוכלו למצוא בשלל מאכלים כגון: חלב ומוצריו, עלים ירוקים, שעועית ירוקה, לפת ועוד.

לחלק את הסידן היומי לכמה מנות

לא מומלץ לצרוך את כל כמות הסידן בבת אחת. חשוב לחלק את זה לכמה מנות, בבוקר, בצהריים ובערב. כך הסיכון לסבול מעצירות יורד.

 

לסיכום:

  • הרבה אנשים שמתחילים לצרוך תוספי סידן מופתעים מעצירות פתאומית וקשה שתוקפת אותם.
  • צריכת תוספי סידן אכן עלולה להוביל לעצירות.
  • די להימנע מעצירות מומלץ לשתות הרבה, לאכול מאכלים המונעים עצירות, לצרוך סידן מהטבע ועוד.

שאלות נוספות

עצירות נגרמת בדרך כלל מצריכת תוספי תזונה ולא מסידן המוטמע באופן טבעי במזונות שונים.
ייתכן שכן, אבל צעד כזה חייב להיעשות בעצה אחת עם הרופא המטפל, תוך ראיה בריאותית כוללת.
אייל לווינסון
אייל לווינסון

את המשיכה להבנת דרכי הפעולה של מערכת העיכול חשתי כבר בילדות. ריתקה אותי במיוחד בעיית העצירות, בה העמקתי עד מאוד. חקרתי אותה לעומק ולרוחב, על כל גורמיה, תסמינה, סיבוכיה וטיפוליה. ואת המידע הזה שרכשתי אני יותר משמח לחלוק איתכם.
כהיום אני זוכה לייעץ להמון אנשים שמתמודדים עם עצירויות קשות, ולכוון אותם לטיפול המתאים ביותר למצבם – אני מאושר שאני מצליח לתרגם את הידע העצום שיש לי על עצירות, לעזרה לזולת והקלה בסבל של אנשים.

קוטעים את הסבל, משחררים את העצירות, ויוצאים לדרך חדשה ובריאה!

ליעוץ עם מומחה השאירו פרטים
פוסטים אחרונים

קוטעים את הסבל, משחררים את העצירות, ויוצאים לדרך חדשה ובריאה!

ליעוץ עם מומחה השאירו פרטים